طرز تهیه 2 غذا و میان وعدهی خوشرنگ با لبو
در روزهای سرد پاییز و زمستان، هیچ چیز بیشتر از خوردن غذاهای گرم نمیچسبد. لبو یکی از خوراکیهایی است که بیشتر در فصلهای سرد سال مصرف میشود. میتوانید با لبو غذاهای مختلفی درست کنید. اگر شما هم دوست دارید طرز تهیه غذا با لبو را یاد بگیرید، این مقاله را به هیچ وجه از دست ندهید.
لبو یا چغندر که بهعنوان یکی از سالمترین و مفیدترین سبزیجات به شمار میرود، سدیم و چربی کمی دارد و منبع خوبی برای فولات است. لبو سرشار از مواد مغذی مثل آهن، منگنز، مس، پتاسیم و منیزیم است. از جمله خواص لبو میتوانیم به پیشگیری از سرطان، بهبود سلامت روانی، بهبود برص، حفظ سلامت سلولها، بهبود گردش خون و… اشاره کرد.
در این مقاله قصد داریم طرز تهیه ۸ غذا و میانوعدهی بسیار خوشطعم و خوشرنگ با لبو را آموزش دهیم. غذاهایی که علاوه بر مغذی بودن، خوشرنگ و لعاب هم هستند. در ادامه با دیجیکالا مگ همراه باشید.
۱. سوپ لبوی مقوی و خوشطعم
سوپ لبو یک غذای متفاوت است که میتوانید با لبو درست کنید. این سوپ خوشمزه یک گزینهی بسیار مناسب به عنوان پیش غذا در روزهای سرد پاییز و زمستان است.
مواد لازم برای تهیهی سوپ لبو
- لبو (چغندر): دو عدد
- هویج بزرگ: یک عدد
- ساقهی کرفس: یک عدد
- سیبزمینی بزرگ: یک عدد
- برگ بو: یک عدد
- رزماری: یک شاخه
- آب مرغ: یک تا دو لیوان
- نمک و فلفل چیلی: به مقدار لازم
طرز تهیهی سوپ لبو
۱.
برای تهیهی سوپ لبو، ابتدا لبوها و سیبزمینیها را بشویید و پوست آنها را بگیرید. هویج را هم پوست بگیرید. لبو، سیبزمینی و هویج را داخل یک قابلمه بریزید.
۲.
ساقهی کرفس را بشویید و ریز خرد کرده و به مواد قبلی اضافه کنید. برگ بو و شاخهی کوچک رزماری را با همراه نمک و کمی پودر چیلی ساییده نشده به مواد قبلی اضافه کنید.
۳.
آب مرغ را روی مواد بریزید. قابلمه را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید سبزیجات نرم و پخته شوند.
۴.
برگ بو را از داخل قابلمه بیرون بیاورید و همهی مواد را داخل مخلوطکن بریزید و خوب میکس کنید. میتوانید به جای مخلوطکن، از گوشتکوب برقی هم استفاده کنید. سپس مواد را در کاسهی سرو بریزید. سوپ لبوی شما آماده است.
چند نکته برای تهیهی سوپ لبو
- در صورت تمایل میتوانید در مواد اولیهی سوپ لبو از پیاز و پیازچه استفاده کنید.
- این سوپ را میتوانید بهعنوان سوپ سرد هم میل کنید.
۲. چیپس لبوی ترد و لذیذ
عصرهای سرد پاییزی را میتوانید با یک میان وعدهی خوشمزه و مقوی سپری کنید. چیپس لبو از آن دسته از خوراکیهایی است که میتوانید بهراحتی در منزل تهیه کنید و در عصرهای پاییزی، از خوردن آن در کنار خانواده لذت ببرید.
مواد لازم برای تهیهی چیپس لبو
- لبوی کوچک: سه عدد
- آرد: دو تا سه قاشق سوپخوری
- روغن سرخکردنی: به مقدار لازم
- نمک دریا: به مقدار لازم
طرز تهیهی چیپس لبو
۱.
برای تهیهی چیپس لبو، ابتدا پوست لبوها را بگیرید و به صورت ورقههای نازک برش بزنید. اگر از رندهی مخصوص چیپس برای ورقه کردن لبوها استفاده کنید، چیپسها تردتر و لذیذتر خواهند شد.
۲.
یک ماهیتابهی متوسط روی حرارت بگذارید و روغن را درون آن بریزید و اجازه دهید کاملا داغ شود. آرد را درون یک بشقاب بزرگ بریزید.
۳.
ورقههای لبو را در آرد بزنید و بتکانید تا آرد اضافی آنها گرفته شود. سپس تقریبا چهار دقیقه در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی شوند.
۴.
لبوها را از روغن بیرون بیاورید و در دستمال جاذب روغن قرار دهید تا روغن اضافیشان گرفته شود. کمی نمک دریا روی چیپس لبو بریزید و از خوردن آن لذت ببرید.
۳. پنکیک لبوی سرخ و مخملی
یکی از میانوعدههای بسیار خوشمزه و خوشرنگی که میتوانید با لبو تهیه کنید، پنکیک لبو است. پنکیک لبو را میتوانید در وعدهی صبحانه یا بهعنوان عصرانه میل کنید.
مواد لازم برای تهیهی پنکیک لبو
- آرد جو دوسر: نصف پیمانه (به علاوهی دو قاشق سوپخوری)
- پودر بادام: یک چهارم پیمانه
- آرد برنج: یک چهارم پیمانه
- پودر کاکائو: یک قاشق سوپخوری
- بیکینگ پودر: یک قاشق چایخوری
- تخم مرغ: دو عدد
- شیر بادام: نصف پیمانه
- پورهی لبو: سه پنجم قاشق سوپخوری
- شربت افرا: سه قاشق سوپخوری
- سس سیب: دو قاشق سوپخوری
- روغن: یک قاشق سوپخوری
- عصارهی وانیل: یک و نیم قاشق سوپخوری
- نمک: یک چهارم قاشق چایخوری
مواد لازم برای تهیهی سس سیب
- سیب: نیم کیلو گرم
- پوست لیموترش رنده شده: نصف قاشق چایخوری
- آبلیمو: نصف قاشق چایخوری
- چوب دارچین: یک عدد
- شکر قهوهای: ۱۵ گرم
- آب: ۶۰ میلیلیتر
- نمک: نوک قاشق چایخوری
مواد لازم برای تهیهی پورهی لبو
- لبوی متوسط: سه تا چهار عدد
- روغن به مقدار لازم
طرز تهیهی سس سیب
۱.
پوست سیبها را بگیرید و هستههایشان را در بیاورید. سپس آنها را خرد کنید. یک قابلمه بردارید و سیبهای خرد شده، پوست لیموترش، آبلیمو، چوب دارچین، شکر قهوهای، آب و نمک را داخل آن بریزید. قابلمه را روی حرارت بگذارید تا بجوشد. سپس زیر آن را کم کنید و برای ۲۰ تا ۳۰ دقیقه با حرارت ملایم بپزید.
۲.
چوب دارچین و پوست لیمو را از قابلمه بیرون بیاورید و مواد را خوب هم بزنید تا یک مخلوط پوره مانند به دست آید. این سس را میتوانید یک هفته در یخچال و یک ماه در فریزر نگه دارید.
طرز تهیهی پورهی لبو
۱.
برای تهیهی پورهی لبو، ابتدا لبوها را خوب بشویید و برگ، ریشهها و ساقهها را جدا کنید. تمام سطح لبوها را به کمی روغن آغشته کرده و آنها را در فویل بپیچید.
۲.
فویلها را به مدت ۶۰ دقیقه در فر با ۲۰۰ درجهی سانتیگراد قرار دهید تا لبوها کبابی شوند. بعد از یک ساعت لبوها را از فر خارج کرده و فویلشان را کمی باز کنید تا خنک شوند. سپس پوست لبوها را بهراحتی با دست بگیرید.
۳.
لبوهای پوست گرفته شده را داخل غذاساز یا مخلوطکن بریزید و خوب مخلوط کنید. پورهی لبو را کنار بگذارید.